Sağlık Bilimleri Fakültesi
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Yönetimi Bölümü

Sağlık Yönetcisinin Önemi

10/04/2018 13:16:32 - 10/04/2018 13:16:32 - 36013 Okunma

Sağlık yönetimi uzmanlarının, kurumlarda planlamacı, baş yönetici, yönetici ve idareci olarak hizmet etmesi gerekmektedir. Profesyonel bir sağlık yönetim sistemine duyulan ihtiyaç, sağlık endüstrisinin kendisi ile birlikte büyümektedir.

Bugün en hızlı büyüyen endüstrilerden biri sağlık yönetimi endüstrisidir. Artan nüfusun yanı sıra, gelişmiş ülkelerde insanların yaşam beklentilerinin artmasına yardımcı olan bilimsel ilerlemeler nedeniyle kapsamlı sağlık bakım uygulamalarına ihtiyaç da artmaktadır. Bu nedenle, payı devamlı büyümekte olan sektör koşullarını tatmin etmek için sağlık yönetimi uygulamalarını sürekli olarak geliştirme ihtiyacı bulunmaktadır.

Sağlık yönetimi hızla gelişmektedir ve halk sağlığını etkileyen farklı konularda otorite ile iletişim kurma gereksinimi bulunmaktadır. Ayrıca, halkın genel sağlık okuryazarlığı düzeylerinde sağlanacak artışla bilginin yayılması ve toplumsal kaygıların ele alınması gerekliliği söz konusudur. Sağlık yönetiminin iletişim üzerine odaklanması gereken başlıca alanlardan bazıları, hastalık önleme, sağlık bilincinin oluşması, doktor-hasta ilişkileri ve genel sağlık bakımı konularında genel bir anlayışın oluşmasını sağlamaktır.

Halka maksimum fayda sağlamak için modern organizasyon tekniklerini uygulama becerisine sahip bir liderlik sistemi kurulmasına ihtiyaç vardır. Günümüzde sağlık hizmetlerini modern hale getiren modern teknolojilerin etkinliğinde de benzer bir artış söz konusudur. Bu alandaki profesyonellerin, artan bilgi birikiminin ve becerilerin doğru kullanımı için rehber olmaları gerekmekte ve böylelikle genel nüfusun yararına en iyi sonuçları almaları sağlanmalıdır.

Sağlık Yönetcisinin Önemi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.